У Сеулі відбувся показ колекції відомої української дизайнерки

Фото

У Сеулі в рамках найвідомішого конкурсу дизайнерів і моделей традиційного корейського одягу «Grand Final Korea Hanbok Model Contest 2024» відбувся показ колекції відомої української дизайнерки Оксани Полонець.

Про це Укрінформу повідомили в посольстві України в Республіці Корея.

Зауважується, що цьогоріч Grand Final Contest був присвячений саме підтримці України. Захід було організовано за сприяння посольства.

Моделі в українському національному вбранні з колекції «Colours of Heritage», відкрили подію, яка зібрала понад 1000 гостей і понад 400 учасників.

«Пані Оксана Полонець представила сучасну колекцію вишуканих суконь у традиційному українському стилі. Багатовікові культурні традиції українського одягу, розмаїття кольорів та орнаментів захопили корейську аудиторію», – повідомили у диппредставництві.

Читайте також: Українське вбрання представили на заході «Кольори спадщини» у столиці В’єтнаму

Із вітальним словом виступив посол України Дмитро Пономаренко, було продемонстровано відео про боротьбу і мужність українського народу, а посли понад 50 країн мали брошку-бант у жовто-блакитних кольорах.

«Цей знаковий захід став не просто культурним обміном двох країн, а потужним сигналом підтримки українського народу у цей нелегкий час. Від гостей лунали слова із побажаннями якнайшвидшої перемоги України!», – наголосили в посольстві.

Щира подяка висловлена Korea Cultural Association, її президенту пану Семюелу Чунгу, пані Оксані Полонець і всім залученим до організації учасникам цієї визначної події за солідарність з Україною.

Нагадаємо, посольство спільно з українцями Кореї взяло участь у Сеульському фестивалі дружби, який 24-26 травня проходив на центральній міській площі Гванхвамун, обʼєднавши культури понад 70 країн.

Фото: посольство України в Республіці Корея / Фейсбук