У Бельгії відбувся захід, присвячений Дню кримськотатарського прапора

Фото

У Бельгії 2 червня провели захід «Два прапори – єдина країна», присвячений Дню кримськотатарського прапора, який є символом єдності, боротьби за свободу та право на самовизначення.  

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Королівстві Бельгія.

Захід було організовано за ініціативи посольства, спільно з Ukrainian Voices RC, кримськотатарською спільнотою в Бельгії та Кримськотатарським Ресурсним Центром.

У диппредставництві зауважили, що особливістю відзначення свята стала онлайн участь у ньому, голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, який виступив з вітальним словом. Також до учасників звернувся Богдан Келичавий, голова платформи «Міжнародна співпраця» Всеукраїнської асоціації муніципалітетів.

«Блакитний прапор із золотистою тамгою – це символ боротьби за право жити на рідній землі, символ боротьби за свободу і право на самовизначення. Цей прапор в окопах та на передовій поруч із захисниками Української держави, він є свідченням сили і відважності всього кримськотатарського народу», — зазначила у своїй промові Тимчасова повірена у справах України в Бельгії Наталія Аношина.

За повідомленням, культурні елементи програми включали захоплюючий народний танець у виконанні Ульвіє Сеїтосманової та музикальні композиції з кримськотатарського фольклору Джеміля Карікова. Наприкінці заходу всіх гостей пригощали традиційною кримськотатарською кавою та особливим печивом кураб’є.

Посольство подякувало голові Меджлісу кримськотатарського народу Рефату Чубарову за участь у відзначенні Дня кримськотатарського прапора в Бельгії.

Також подяка висловлена українській організації «Ukrainian Voices», а також представнику кримськотатарської спільноти в Бельгії Айдеру Сеїтосманову за допомогу в організації та проведенні заходу, а також усім представникам кримськотатарського народу у Бельгії за активну залученість та насичену програму цієї події.

«День кримськотатарського прапора слугує нагадуванням про опір кримськотатарського народу та рішучість зберегти свою культуру та ідентичність. Віримо в те, що незабаром український та кримськотатарський прапори замайорять в Автономній Республіці Крим, яка є невід’ємною частиною України!», – наголосили у диппредставництві.

Як повідомляв Укрінформ, у Туреччині відбулася урочиста хода з нагоди відзначення Дня кримськотатарського прапора.

Фото: Embassy of Ukraine in the Kingdom of Belgium / Фейсбук