В Естонії діаспора організувала свято Івана Купала

Фото

Українське товариство «Смерічка» з естонського селища Ойзу разом з Українським земляцтвом Естонії днями організувало свято Івана Купала на березі невеликого озера в центральній Естонії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила голова Конгресу українців Естонії Віра Коник.

Зауважується, що останні три роки це свято спрямоване передусім на дітей, більшість з яких – біженці від війни в Україні.

«Цього року це свято було просто фантастичне; сприяла цьому і чудова погода. Було величезне вогнище зі стрибками через нього, плетіння вінків, оздоблення Марени (дерево), виступи дітей та дорослих, чудовий обід, приготований надзвичайними господинями з товариства «Смерічка», – йдеться в дописі.

Конгрес українців Естонії подякував товариству «Смерічка» та її керівниці Анні Лоовілі (Anna Loovili) за організацію свята, танцювальному колективу з Кейла (Oksana Koturha), гурту «Смерічка», всім дітям та молодим людям, які співали, декламували вірші та колядували.

Також подяка висловлена пану Миколі, який на власноруч зробленому плоті робив прогулянки озером для всіх охочих, чоловікам, які займалися грилем і частували всіх смаколиками, а також Людмилі Таразевич за організаційну допомогу.

Нагадаємо, близько 3 тис. людей відвідали другий фестиваль «Вишиванка об'єднує», який відбувся у Музеї просто неба у Таллінні з нагоди Всесвітнього дня вишиванки та Року багатства культур в Естонії.

Фото: Ivan Danyliuk