Пласт у Нідерландах завершив пластовий рік і відкрив літній сезон

Фото

Нідерландський осередок української міжнародної скаутської організації «Пласт» завершив пластовий рік і відкрив літнього сезону.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці «Пласт у Нідерландах».

Подія відбулася під час «Свята весни» на скаутській базі «Bieslandse Bos» біля Дельфту, куди зібралися пташата, новацтво та юнацтво пластових осередків Амстердама та Гааги.

На відкритті пластунів і батьків із цим особливим днем привітав надзвичайний і повноважний Посол України в Нідерландах Олександр Карасевич.

«Усі насолоджувалися природою та довгоочікуваною гарною погодою. Поки юнацтво готувало банош на вогні, а Пташата змагались у Лісовій Олімпіаді, новацтво мандрувало у часі та дізнавалось про події та постаті із історії їхнього уладу, знайшовши та вивчивши часові капсули із різних періодів останнього століття Уладу пластунів Новаків (УПН)», – повідомили в організації.

Потім усі спільно відкрили пластові Олімпійські Ігри та пройшли різні смуги перешкод, за що пізніше отримали медалі.

«Також складено перші Новацькі Обіцянки у Нідерландах, було вручено вперше здобуті вмілості та проби, пов’язано хустки Пташатам, новацтву, юнацтву та Пластприяту, та признано ступінь КВ УПН пл. сен. пр. Олегу Дзюбачику», – йдеться в дописі.

День закінчився ватрою з піснями, іграми та виступами, пов'язаними зі 100-річчям УПН, після яких новацтво склало власну капсулу часу для пластунів майбутнього.

Нагадаємо, пластуни півдня Франції та франко-українська асоціація «Разом» в місті Каркассонні (регіон Окситанія) провели спільну акцію, під час якої нагадали французам, що зараз відбувається з дітьми в Україні.

Фото: Пласт в Нідерландах / Фейсбук