У Чорногорії українська асоціація організувала відпочинок для дітей з Харкова та Нікополя

Фото

Колектив Української асоціації «Добра Справа» у Подгориці за сприяння посольства України в Чорногорії та почесного консула Чорногорії в місті Харків Ольги Олексієнко організувала поїздку до Чорногорії для дітей захисників України з міст Харків та Нікополь.

Як передає Укрінформ, про це асоціація повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

Відпочинок став можливим завдяки фінансовій підтримці Zapad Banka та АЛЬФ туристичний оператор.

«Нам не під силу зупинити війну, нам не під силу повернути дітям їхніх батьків, але ми можемо подарувати маленьким українцям досвід, який на все життя залишиться теплим зігріваючим спогадом, можемо розширити кордони їхнього світу, можемо забезпечити хоча б кілька ночей без повітряних тривог. Це те, найменше що ми можемо зробити для родин загиблих Героїв в знаки шани і подяки!», – наголосили в асоціації.

За повідомленням, 18 дітей разом з двома супровідниками впродовж тижня мали змогу насолодитися неймовірними краєвидами, дізнатися багато цікавих фактів про історію та місцеві традиції, поплавати у морі, піднятися на гірську вершину, дослідити Ліпську печеру познайомитися з національною кухнею і просто відпочити.

«Добра Справа» окремо відзначила Володимира Вакулу, який супроводжував групу протягом всієї поїздки, організовував спортивні, психологічні, розважальні активності – від ранкових руханок до вогняних шоу, забезпечував розв'язання будь-яких питань.

Також подяка висловлена всім волонтерам і благодійникам, які долучалися протягом цього тижня до підтримки проєкту, привозили смаколики, влаштовували різноманітні активності, виготовляли подарунки, надсилали кошти, перекладали, супроводжували, обіймали і просто були поряд.

Нагадаємо, у квітні посол України Олег Герасименко здійснив візит до Українського центру у столиці Чорногорії та привітав керівництво Української асоціації «Добра справа» з другою річницею заснування.

Фото: Української асоціації «Добра Справа» / Фейсбук