У Варшаві відбувся мітинг за вступ України в НАТО

Фото

У Варшаві 7 липня відбулася акція на підтримку членства України в НАТО, під час якої активісти утворили живий ланцюг, демонструючи, що Україна захищає ціною людських життів не тільки себе, але й всю Європу та країни НАТО.

Акція була організована громадською ініціативою Євромайдан-Варшава, передає Укрінформ.

У межах акції, замість триматися за руки, активісти тримали в руках одяг тих, кого вбила Росія. Окрім одягу в живому ланцюзі були іграшки, взуття та дитячі візочки, в які вже не покладуть вбитих Росією немовлят.

«Українці все ще стоять, але ми не жива стіна, нас стає все менше і менше. Десять років наш народ захищає свою Батьківщину, спільні цінності, демократію, свободу, верховенство права та людяність. Наші люди гинуть, поки світові лідери вагаються. Ми не зможемо стояти вічно без підтримки НАТО та зброї від наших західних партнерів. Якщо впаде Україна, то впаде демократія. Європа буде наступною. Ми знаємо, що Росія ніколи не зупиняється і не дотримується слова», – підкреслила волонтерка Євромайдану-Варшава Вікторія Погребняк.

Як зазначила активістка Євромайдану-Варшава Емма Загинайко акція присвячена саміту НАТО, який проходитиме у Вашингтоні 9-11 липня.

«Ми розуміємо, що вступ України в НАТО – це єдина гарантія безпеки та сталого миру для нас і для Європи», – підкреслила активістка.

За офіційними даними, станом на кінець лютого цього року понад 30 тис. українських цивільних осіб було вбито і поранено, з них понад 10 тис. цивільних осіб загинули в результаті війни Росії проти України, в тому числі 587 дітей. Ці дані не враховують втрати у Маріуполі та на інших тимчасово окупованих Росією територіях. Росія продовжує вбивати українців, атакувати міста, цивільну та енергетичну інфраструктуру в Україні.

Нагадаємо, Світовий конгрес українців запросив українські громади, організації, українців і друзів України за кордоном доєднатися до адвокаційної кампанії #UkraineInNATO, аби просувати отримання запрошення для України щодо вступу в НАТО під гаслом «Make NATO Stronger – Invite Ukraine».

Саміт НАТО на рівні лідерів країн-членів та партнерів Альянсу відбудеться 9-11 липня в столиці США.

Фото: Stas Bordeniuk