Президент СКУ привітав експрем’єра Португалії Антоніу Кошту з обранням головою Євроради

Президент Світового конгресу українців Павло Ґрод привітав експрем’єра Португалії Антоніу Кошту з обранням головою Європейської ради та висловив надію на продуктивну співпрацю.

Як передає Укрінформ, відповідний лист опублікував у своєму Фейсбуці віцепрезидент СКУ по Південній Європі Павло Садоха. 

«Віримо, що ваше керівництво підтримає зусилля України щодо відновлення територіальної цілісності, забезпечення миру та досягнення історичного прагнення стати повноправним членом Європейського Союзу», – пише Ґрод у листі.

Він також стисло нагадав принципову і конструктивну позицію та активні дії Антоніу Кошти, які проявилася «в перші ж години після повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року». «Візит (Антоніу Кошти, – ред.) в Україну у травні 2022 року та зустріч з Президентом Володимиром Зеленським підкреслили глибоку відданість не тільки суверенітету нашої держави, але й цінностям свободи та демократії. Це був справжній вчинок справжнього лідера, який глибоко дбає про принципи свободи та безпеки всієї Європи», – підкреслює Президент СКУ.

Він також нагадав, що в той час уряд Португалії під керівництвом майбутнього голови Євроради «діяв швидко та рішуче, щоб запропонувати притулок тисячам тимчасово переміщених українських людей».

Як повідомлялося, наприкінці червня лідери країн ЄС узгодили призначення експрем'єра Португалії (2015-2024) Антоніу Кошти на посаду голови Європейської Ради. Цю посаду він обійме з 1 грудня 2024 року.