Зеленський зустрівся з українською громадою в Польщі

Фото

Президент Володимир Зеленський у Варшаві зустрівся з представниками української громади – волонтерами, медиками, педагогами, громадськими активістами, членами релігійних організацій.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Фейсбуці.

Глава держави подякував “всім, хто допомагає Україні, нашим воїнам, нашим цивільним”.

“Ми – близькі сусіди, і наше завдання – зберегти й посилити міцність наших держав”, - наголосив Зеленський.

За інформацією Офісу Президента, глава держави докладно поінформував про свій візит в Польщу, зокрема про підписання двосторонньої безпекової угоди.

«Угода між Україною та Польщею правильна, сильна, думаю, що історична. Деякі пункти там нові, таких немає в інших документах. Ще треба розробити механізми, але все одно все це говорить про зближення – ще більше зближення між сусідами», – зазначив він.

Читайте також: Зеленський і Дуда обговорили оборонну співпрацю

Представники української громади розповіли Зеленському, як саме вони підтримують земляків, зокрема про створення волонтерських мереж та допомогу воїнам і їхнім родинам.

Співзасновниця Фонду Uniters Галина Андрушков зазначила, що вони, зокрема зібрали групу європейських та українських експертів, інженерів, менеджерів, які проєктують і виготовляють дрони для України. Вона попросила спростити процедуру передачі безпілотників через кордон.

Глава держави доручив міністрові оборони Рустему Умєрову опрацювати це питання.

Заступник міністра вищої освіти Польщі Анджей Шептицький поінформував, що після початку повномасштабного російського вторгнення Польща прийняла близько 600 українських вчених та забезпечила їх роботою в університетах. Разом із польськими колегами вони розробляють наукові проєкти.

Він переконаний, що це сприятиме розвитку української науки та відновленню нашої країни.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський та його польський колега Анджей Дуда обговорили оборонну співпрацю та потреби Сил оборони України.