У Латвії зібрали гуманітарний вантаж для захисників України

Фото

У День Української Державності у Латвії сформували черговий гуманітарний вантаж для українських військових, який найближчим часом вирушить до України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Латвії.

Так, на лінію фронту для військових Державної Прикордонної Служби України відправляється понад 40 одиниць різних типів сучасних, функціональних та перевірених тепловізорів, які надають можливість виявлення російського ворога та відповідного реагування у нічний час.

У рамках надання допомоги з розмінування території України, яка кожен день перебуває під російським обстрілом, в Україну також вирушає понад 3 тис. одиниць сучасних пристроїв для розмінування. Такі засоби призначені для можливості знешкодження нерозірваних снарядів, мін та вибухових пристроїв.

Реалізація зазначених проєктів здійснена за підтримки латвійського фонду Ziedot.lv.

Посольство висловило вдячність латвійській владі, громадським організаціям, фонду «Ziedot», а також небайдужим латвійцям та українцям за підтримку та допомогу Україні.

Нагадаємо, у червні у Латвії, за координації посольства України, відбулося відправлення чергового гуманітарного вантажу для потреб українських військових, який був зібраний латвійськими волонтерськими та благодійними організаціями.

За кошти, зібрані благодійною ініціативою STOPIFY було передано: позашляховик Toyota HiLux, дрони, тепловізійні прилади, прилади нічного бачення, планшети, сухпайки та інше необхідне спорядження.

Фото: посольство України в Латвії / Фейсбук