У Грузії за участі українців провели Чорноморський фестиваль дитячої творчості

Фото

У Літньому театрі м.Батумі (Грузія) за сприяння посольства України у Грузії, мерії м.Батумі та Аджарської торгово-промислової палати відбувся ІІІ-й Чорноморський фестиваль дитячої творчості «Діалог культур».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці посольства.

Організаторами заходу виступили Полтавська торгово-промислова палата та Полтавська обласна дитяча громадська організація «Століття краси».

«На престижній сцені свою творчість презентували українські діти з Херсона Маріуполя, Скадовська, Мелітополя, Запоріжжя, які прибули до Грузії від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Своїх однолітків на сцені підтримали юні артисти з Полтави, Кременчука й Горішніх Плавнів, творчі колективи з Литви та Грузії, а також спеціальні гості фестивалю: співачки – Саломе Міріанашвілі (Грузія) та MUDRA (Україна). Родзинкою заходу стало виконання грузинської пісні у чудовому дуеті Саломе Міріанашвілі (Грузія) та Анни Войтенко (Україна)», – повідомили в диппредставництві.

Також у рамках заходу на сцені театру було представлено виставку робіт фотохудожника Максима Старікова «Думки дітей» (Україна), приурочену нинішнім українським дітям війни. Залу Літнього театру оздобили дев’ять чорно-білих світлин дітей з їхніми мріями, історіями та надіями на світле та спокійне майбутнє без війни та вибухів.

Тимчасовий повірений у справах України в Грузії Михайло Харишин і голова Полтавської торгово-промислової палати Володимир Борисенко від імені організаторів відзначили усіх учасників спеціальними дипломами фестивалю та пам’ятними подарунками.

Подяку за надану допомогу окремо було висловлено представнику бізнес кіл м.Батумі пану Сулхану Лорткіпанідзе.

Нагадаємо, під час Тбіліського міжнародного книжкового фестивалю за сприяння посольства відбулася презентація видання драматичної поеми Лесі Українки «Кассандра» в перекладі грузинською мовою.

Фото: Посольство України в Грузії / Фейсбук