У рамках фестивалю «Лемківська ватра» у Польщі вшанували пам’ять депортованих українців

Фото

У рамках 42-го етнографічного фестивалю «Лемківська ватра» у польській Ждині відбулася церемонія покладання квітів до меморіального хреста, який вшановує пам’ять українців, примусово депортованих з їхніх територій – Лемківщини, Надсяння, Підляшшя та Холмщини.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Польщі.

До заходу долучилися представник посольства України Андрій Бойчук разом з консулом генерального консульства України в Кракові Вікторією Стеценко.

Вітаючи учасників Лемківської ватри, Андрій Бойчук зачитав лист від імені посла України в Польщі Василя Зварича до учасників фестивалю.

«Лемківська ватра – це полум'я пам'яті, символ стійкості й незламності лемківського духу, який не згас навіть у найтяжчі часи. Лемківська ватра – це не лише про минуле, це про сьогодення й майбутнє. Сьогодні, коли Україна бореться за свою свободу й незалежність, важливо як ніколи зберігати й шанувати нашу культурну спадщину», – йшлося у листі.

Учасники фестивалю під час поминальної церемонії вдарили у символічний дзвін і вшанували хвилиною мовчання жертв трагічних подій 1947 року, а також усіх загиблих внаслідок військової агресії Росії проти України.

Нагадаємо, у центрі Кракова (Польща) відбулася масштабна акція у зв’язку з масованим терористичним обстрілом Росією цивільних об’єктів по всій території України.

Фото: посольство України у Польщі / Фейсбук