До Риги на лікування прибула група важкопоранених українських військових

Фото

У Ригу на лікування та реабілітацію прибула чергова група важкопоранених у боях із російським агресором українських військових.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Латвії.

Автобус з 21 українським захисником зустріли посол в Латвійській Республіці Анатолій Куцевол, голова правління Східної університетської лікарні Нормундс Станєвічс та Арвіс Рекетс, співзасновник благодійного проєкту «M-Help», завдяки якому було організовано транспортування захисників України до Латвії.

Після відповідного обстеження, частина українських бійців залишиться в Східній лікарні, а решта, залежно від особливостей поранень, будуть транспортовані до інших медичних закладів Латвії.

У посольстві окремо зазначили, що на прохання української сторони Латвією було розширено програму лікування та реабілітації військових з України. До латвійських медичних закладів, які допомагають українцям, також був включений реабілітаційний центр «Яункемері» (м. Юрмала).

«Дякуємо латвійському народу за допомогу нашим захисникам! Дякуємо українським військовим за силу духу та незламність», – подякували у диппредставництві.

Нагадаємо, у День Української Державності у Латвії сформували черговий гуманітарний вантаж для українських військових, який складався з  40 тепловізорів, які надають можливість виявлення російського ворога та відповідного реагування у нічний час.

Фото: посольство України в Латвії / Фейсбук