У Лісабоні провели акцію до другої річниці теракту в Оленівці

Фото

Українська громада у Лісабоні провела акцію у пам'ять українських захисників, які два роки тому стали жертвами влаштованого росіянами теракту в колонії в Оленівці Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Португалії.

«У ніч на 29 липня 2022 року у Волноваській колонії № 120 в Оленівці російські військові здійснили терористичний акт, внаслідок якого загинуло понад 50 військовополонених, а більше 130 отримали поранення. Цей трагічний день назавжди закарбувався у нашій пам'яті як один з найчорніших днів війни», – йдеться в дописі.

Учасники акції нагадали світу, що Росія – це держава-терорист, яка повинна відповісти за свої злочини, а також про те, що війна все ще продовжується.

«Кожен день ми бачимо нові акти агресії, нові жертви серед цивільних і військових», – додали у посольстві.

Як повідомляв Укрінформ, у центрі Берліна, неподалік Бранденбурзьких воріт, у неділю пройшла демонстрація з вимогою справедливості щодо приблизно 28 тисяч українців, у тому числі цивільних, яких Російська Федерація утримує в нелюдських умовах..

Нагадаємо, у ніч проти 29 липня 2022 року РФ скоїла теракт, влаштувавши вибух у бараку виправної колонії в Оленівці, в якому перебували українські військовополонені. Тоді загинули щонайменше 50 захисників Азовсталі.

За даними ОГП, вибух у колонії Оленівки був спричинений застосуванням реактивного термобаричного гранатомета.

Фото: Sofiya Shovikova