У Вроцлаві вшанували пам’ять загиблих українських військовополонених в Оленівці

Фото

Біля генерального консульства України у польському Вроцлаві відбулася акція вшанування памʼяті за загиблими в Оленівці, до якої долучилися волонтери, рідні військових, представники громадських організацій.

Як передає Укрінформ, про це генконсульство повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

Присутні вшанували хвилиною мовчання памʼять загиблих українських військовополонених в результаті вчиненого російськими військовими теракту в колонії в Оленівці.

«Хочеться в нашу акцію вкласти все: і співчуття до болю, який переживають близькі, і причетність до гніву й бажання притягнути всіх причетних до відповідальності. Не забути цей страшний злочин, збагнути рівень того жахіття, того невимовного болю, який переживали і переживають наші хлопці у полоні. Росія організувала масове вбивство українських полонених, щоб звинуватити й дискредитувати українські сили, зокрема, щоб перешкоджати постачанню ефективної зброї в Україну», – зазначив у своєму виступі генконсул Юрій Токар.

Він додав, що акція також покликана привернути увагу до тих 6,5 тис. українців, які і надалі перебувають в жахливих нелюдських умовах російського полону.

Генконсульство подякувало всім, хто приєднався: «Ваша участь та підтримка є надзвичайно важливими для нас і для України. Разом ми сильніші».

Як повідомляв Укрінформ, перший секретар посольства України в Польщі Микола Грановський долучився до заходу у Варшаві, присвяченому другій річниці масового вбивства українських військових полонених в колонії в Оленівці Донецької області.

Нагадаємо, у ніч проти 29 липня 2022 року РФ скоїла теракт, влаштувавши вибух у бараку виправної колонії в Оленівці, в якому перебували українські військовополонені. Тоді загинули щонайменше 50 захисників Азовсталі.

За даними ОГП, вибух у колонії Оленівки був спричинений застосуванням реактивного термобаричного гранатомета.

Фото: генеральне консульство України у Вроцлаві / Фейсбук