До Дня Незалежності України у різних країнах пройде понад 100 акцій - мапа СКУ

З нагоди Дня Незалежності України у 20 країнах світу заплановані понад 100 акцій та інших заходів, які організовують представники діаспори.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на інтерактивну мапу акцій Світового конгресу українців (СКУ). 

Згідно з інформацією, розміщеною на мапі, акції світового українства до Дня Незалежності пройдуть у Австралії, Канаді, Німеччині, Естонії, Фінляндії, Франції, Великій Британії, Грузії, Індонезії, Ірландії, Італії, Чорногорії, Норвегії, Новій Зеландії, Польщі, Португалії, Швеції, Туреччині, США та на Маврикії. 

 В СКУ закликають долучитися до кампанії та додати свою подію до переліку. 

«З наближенням 33 річниці відновлення Незалежності, закликаємо українські громади та друзів України бути активними – як онлайн, так і на вулицях. Публікувати повідомлення на підтримку України з хештегом #StandwithUkraine та збиратися на мирні акції», - наголосили в СКУ.

На інформаційному ресурсі кампанії також доступні матеріали для акцій, банери, та декларація про справедливий та сталий мир для України, яку можуть підписати українські громадські організації з усього світу, зазначили в СКУ. 

Читайте також: У Стокгольмі відбудеться хода та концерт до Дня незалежності

Як повідомляв Укрінформ, Світовий конгрес українців у партнерстві з Saint Javeli розпочинає з нагоди 33-ї річниці Незалежності України глобальну кампанію «Птахи свободи» зі збору коштів, що має на меті забезпечити українських захисників безпілотниками FPV.