Свято першого дзвоника відбулося у гімназії імені Шевченка в Кишиневі

Фото

Українська гімназія ім. Тараса Шевченка у Кишиневі урочисто відкрила новий навчальний рік.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України у Республіці Молдова.

Тимчасовий повірений у справах України в Молдові Наталія Сіренко привітала учнів, вчителів та батьків, побажавши їм наснаги, нових звершень і натхнення на шляху до знань.

Вона подякувала за гостинність і прихисток українських дітей, українців, які були змушені виїхати з України.

Також імені посольства дипломат висловила вдячність Міністерству освіти та досліджень Республіки Молдова, примарії, відділу освіти сектора Ришканівка, адміністрації гімназії ім. Тараса Шевченка, директорці Анжелі Вікторівні Мойзесович, викладацькому колективу гімназії за створення додаткових класів з вивченням української мови, а також за можливість здобувати освіту за навчальними програмами України.

«Посольство разом з Національним конгресом українців Молдови за підтримки уряду Молдови й надалі підтримуватиме українців, докладатиме зусиль для забезпечення учнів українською літературою, надаватиме сприяння працевлаштуванню вчителів. Українці! Україна чекає на повернення всіх наших сімей і дітей. Адже саме вам відбудовувати нашу Україну! Сил, наснаги, мирного неба!», – наголосила Наталія Сіренко.

Читайте також: У Кишиневі відкрився перший Український дім

Також учнів з початком нового навчального року привітав голова НКУМ Дмитро Лекарцев,  побажавши гарних відміток та активного навчання.

У НКУМ зауважили, що поточний рік для гімназії є особливим, тому що заклад отримав нові можливості та більше 200 нових учнів, які були вимушені покинути свою Батьківщину через війну.

Нагадаємо, у липні гімназії ім. Шевченка у Кишиневі передали 900 українських підручників для забезпечення навчального процесу учнів 1, 4 та 5 класів, які навчатимуться українською.

Фото: Посольство України в Молдові, НКУМ / Фейсбук