В Естонії стартував проєкт щодо самозайнятості для українських біженців

Фото

В Естонії стартував проєкт «ROSE Estonia – Шлях до самозайнятості для українських біженців в Естонії», спрямований на підтримку українців на шляху до самозайнятості та підприємництва у цій країні.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Естонській Республіці.

У церемонії відкриття проєкту взяли участь представники посольства України.

Захід відбувся в SLAVA Ukraina restoran & kohvik, де зібралися партнери з EVEA, SME Norway, SMEunited, Українського бізнес-клубу в Естонії, Конгресу українців Естонії, представники норвезького та українського посольств в Естонії для обміну важливими ідеями та обговорення подальших кроків.

«Посольство України готове бути частиною таких важливих ініціатив, що сприяють підтримці наших громадян та зміцненню зв’язків між нашими країнами», – додали у диппредставництві.

Нагадаємо, Департамент соціального страхування Естонії з 11 вересня має намір надавати одноразову допомогу на оренду житла лише тим українським біженцям, які нещодавно прибули до Естонії.

Як повідомлялося, станом на кінець липня в Естонії на підставі тимчасового захисту перебуває понад 33 тисяч українських біженців. Їхнє працевлаштування за останній рік збільшилося на 10%. Державні виплати біженцям за перший квартал цього року становили 7 млн євро, при цьому кількість людей, які потребують підтримки, зменшилася.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Estonia / Фейсбук