Один з найвідоміших у світі бандуристів дасть концерт в Анкарі

Один з найвідоміших у світі бандуристів, заслужений артист України Тарас Яницький дасть концерт в міжнародному фестивалю в Анкарі в межах фестивалю «Культурний шлях».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на посольство України в Туреччині

«У рамках фестивалю «Культурний шлях» в Анкарі виступить Народний артист України, бандурист Тарас Яницький, який представить глядачам найкрасивіші твори народної пісенної спадщини та світової класики... Невмирущі традиції наших предків піснями торкнуться вашого серця та занурять вас у надзвичайний світ фольклору», – йдеться в анонсі посольства.

Акомпанувати Тарасу Яницькому будуть диригент, піаніст Рустам Рахмедов і скрипалька Назік Рахмедова.

«Українська пісня лунала й лунає всюди, розносячи славу України, розповідаючи про її історію, розповідаючи про український народ, який її виплекав і ніс у світ із глибин своєї духовності», – вказується в анонсі концерту на сайті майданчика, де він відбудеться. 

Концерт пройде у вівторок, 24 вересня, о 20.00 у Bankkart Blue Hall (CSO). Вхід вільний. 

Тарас Яницький – відомий бандурист і народний артист України, який вніс значний внесок у розвиток української музики та культури. Він відомий своїм майстерним виконанням на бандурі, популяризацією народних пісень та активною концертною діяльністю. Його творчість відзначається глибокими ліриками і технічною досконалістю.

Піаніст Рустам Рахмедов є асистент-диригентом молодіжного симфонічного оркестру Бількентського університету (одного з провідних вишів країни), артист Бількентського симфонічного оркестру, викладач Бількентського університету.

Скрипалька Назік Рахмедова є викладачем Білкентського університету та асистентом диригента скрипкової групи в Білкентському симфонічному оркестрі.

Як повідомляв Укрінформ, на початку вересня «Культурний десант» відвідав з концертами різні міста Туреччини. 

Фото: Тарас Яницький / Фейсбук