Олена Зеленська: Кожен українець в Канаді - амбасадор наших інтересів

Україна вдячна громаді у Канаді за її постійну допомогу й підтримку на тлі російської загарбницької війни.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила дружина Президента України Олена Зеленська, звертаючись до учасників Українського фестивалю в Торонто.

“Дорогі мешканці Торонто, канадці! Дякую усім і кожному за те, що ви робите, і головне - за вашу мудрість, за те, що ви розумієте: Україна зараз боронить не лише себе, а й світові правила співіснування, безпеку й справедливість як цінності нормального світу. Встоїмо ми - встоїмо ми всі. Агресія не повинна почуватися безкарною. Тож кожна ваша допомога нам - це ваша інвестиція у безпеку всіх, Канади також. Дякую, що допомагаючи нам, робите безпечнішим весь світ”, - сказала Зеленська.

На її переконання, “хоча російський напад розкидав наших людей по світу, звʼязок між нами міцний”. “Всі ви - амбасадори України у захисті національних інтересів, і ваша сила - необмежена”, - наголосила перша леді.

Зеленська закликала українську громаду Канади “продовжувати говорити про Україну, про її біль, продовжувати підтримувати рідних і друзів в Україні, а також наших захисників і захисниць”.

Читайте також: Конференція щодо визволення полонених і депортованих українців пройде у Канаді наприкінці жовтня

Як повідомляв Укрінформ, вуличний фестиваль української культури Bloor West Village, що триває цими вихідними у канадському Торонто, щороку відвідує близько мільйона людей. Це - найбільший подібний захід у Північній Америці. Окрім величезної кількості різноманітних закладів української кухні, організатори підготували для відвідувачів широку культурну програму. Протягом трьох днів на сцені фестивалю відбуваються театральні перфоманси, кінопокази та навіть показ мод.