У Вашингтоні пройшов 21-й Український фестиваль

Фото

На території Українського православного собору святого Андрія у столиці США пройшов 21-й щорічний Український фестиваль – свято єдності та української культури.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила посол України в США Оксана Маркарова, яка разом з родиною та колегами долучилася до фестивалю.

За її словами, цього року Посольство України в США завдяки сприянню Міністерства закордонних справ України підтримало участь у фестивалі відомих українських виконавців – переможницю конкурсу «Червона рута» 1997 року Катю Чилі та бандуриста, засновника гурту «Шпилясті кобзарі» Ярослава Джуся.

Посол подякувала отцю Володимиру Стеляку, Марті Софінеті та усім волонтерам і парафіянам церкви за організацію цієї культурної події.

Також Маркарова вручила пані Марті особливу нагороду від Президента України Володимира Зеленського – відзнаку «Золоте серце».

«Вдячна сенатору Chris Van Hollen за постійну підтримку спільноти та за долучення до фестивалю, Kevin Mack, який від імені сенатора Ben Cardin привітав гостей та Michael Lore, який представляв губернатора штату Меріленд! також керівництво військової бази Andrews, Kevin Covert з родиною і всім друзям з U.S. Department of State та The United States Department of Justice які приєднались до важливої події», – подякувала вона.

Нагадаємо, в Українському домі у Вашингтоні відбулося традиційне відзначення річниці Дня Незалежності України в тиждень повернення Конгресу США до роботи після літньої перерви.

Фото: Оксана Маркарова / Фейсбук