Ресторан української кухні в Чикаго внесли до гастрономічного путівника «Мішлен»

Фото

До офіційного гастрономічного путівника MICHELIN Guide вперше було внесено ресторан української кухні – «Anelya Chicago» в американському місті Чикаго.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міністерство закордонних справ України.

«2023 року власник ресторану та шеф-кухар Джонні Кларк вперше відвідав Харків, де народилася його бабуся. Ця подорож і надихнула його на створення ресторану, який би просував українську традиційну та сучасну кулінарну традицію у США», – йдеться в дописі.

У ресторані можна скуштувати сучасну українську кухню, яка поєднує традицію та сучасні кулінарні стилі. Серед основних страв – борщ, вареники, локшина, полтавські галушки, голубці, банош, пампушки та інші. На десерт можна замовити Київський торт, ряжанку чи навіть наполеон з кремом з чорного чаю. Anelya також пропонує різноманітні напої – наприклад, крафтові коктейлі та вина.

Путівник Michelin Guide – це престижний гастрономічний ресторанний рейтинг, який оцінює ресторани та готелі по всьому світу.

Нагадаємо, у японському місті Нагоя відкрився ресторан української кухні «Жито», в якому працюють евакуйовані до Японії українці.

Фото: Anelya Chicago