Посольство в Норвегії провело зустріч з представниками українських громадських організацій

Посольство України організувало першу віртуальну зустріч з керівниками та представниками українських громадських організацій в Норвегії, під час якої була обговорена низка важливих для українських громад питань.

Як передає Укрінформ, про це посольство повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

«Ця перша зустріч започаткувала платформу для тісної співпраці та координації роботи дипломатів та представників громадських організацій задля спільного просування національних інтересів України в Норвегії», – зазначив тимчасовий повірений у справах Ігор Головченко.

Учасники зустрічі обговорили питання функціонування суботніх українських шкіл для задоволення освітніх та мовних потреб українських дітей, які перебувають в Норвегії у зв’язку з російською агресією проти України.

Керівники організацій розповіли про потреби української громади в різних регіонах країни та наголосили на важливості проведення заходів для популяризації української культури і традицій в Норвегії.

Співрозмовники обмінялися досвідом роботи, зокрема щодо збору гуманітарної допомоги для України, та поділилися порадами щодо ефективного забезпечення діяльності з новоствореними громадськими організаціями.

Сторони домовилися продовжувати практику обміну досвідом і налагодження тісної співпраці між представниками українських громад.

«Зі свого боку посольство продовжить роботу із захисту інтересів та прав українців на консульському і культурно-гуманітарному напрямку, а також підтримку громадських ініціатив, спрямованих на консолідацію української громади», – додали у диппредставництві.

Нагадаємо, Міністерство юстиції та надзвичайних ситуацій Норвегії подало до парламенту пропозицію щодо змін до Закону про імміграцію, щоб збільшити термін дії тимчасового колективного захисту для біженців з України із трьох до п’яти років.

Фото: Embassy of Ukraine in Norway / Фейсбук