На благодійному фестивалі у Салоніках представили український стенд

Фото

Українські господині з усієї Північної Греції за підтримки консульство України в Салоніках 22 вересня  облаштували український стенд на 23-му міжнародному Благодійному фестивалі «Їжа заради добра».

Як передає Укрінформ, про це консульство України повідомило у Фейсбуці.

Стенд було відкрито, щоб познайомити грецьких та іноземних гостей цього заходу, на якому були представлені 23 країни, із традиційними українськими стравами, а також укотре донести іноземній спільноті незламність українського народу та його неповторну ідентичність, багату самобутню та вишукану кулінарну культуру, сердечну гостинність, а головне – твердість та незламність українського духу і волі до перемоги.

«Суто домашні українські страви – витвори кулінарного мистецтва наших господинь - зосередили біля Українського кіоску безпрецедентну кількість гостей, які не лише змогли скуштувати різноманітні ласощі, а й помилуватися вишуканим вбранням господинь та патріотичним українським продуманим до найдрібніших деталей оздобленням кіоску», – йдеться в дописі.

На центральній сцені Фестивалю лунали українські народні та патріотичні пісні у виконанні співачки і бандуристки Олени Разумної, активної членкині громади «Україно-Грецька Ініціатива». Також вона звергнулася до присутніх із закликом до посилення підтримки України.

«Саме завдяки виконанню Олени найвідоміша українська патріотична пісня «Ой у лузі червона калина» пролунала в Салоніках не вперше та вже на слуху у грецької спільноти», – наголосили в консульстві.

Подяка висловлена Ользі Турун, Варварі Яковіду, Олені Разумній і всім, хто організовував це дійство та всім гостям, які підтримали Україну.

Нагадаємо, громада «Україно-Грецька Ініціатива» представила український стенд на Міжнародному фестивалі «Cosmopolis», який проходить у грецькому місті Кавала.

Фото: консульство України в Салоніках / Фейсбук