Аудіогіди українською мовою відтепер є у трьох музеях Бельгії та одному в Німеччині – Зеленська

Аудіогіди українською мовою з’явилися у Музеї старого мистецтва, Музеї межі століть та Музеї Рене Магрітта, які входять до Королівських музеїв витончених мистецтв Бельгії, а також – у художньому музеї Барберіні в німецькому Потсдамі.

Як передає Укрінформ, про це повідомила дружина Президента Олена Зеленська у Телеграмі.

«Експонати Музею старого мистецтва, Музею межі століть та Музею Рене Магрітта, які входять до Королівських музеїв витончених мистецтв Бельгії – комплексу художніх музеїв у Брюсселі, де зберігається велика колекція живопису й скульптури, стануть ближчими для українських відвідувачів – бо заговорили українською за допомогою нашого аудіогіда», – розповіла перша леді.

Вона зауважила, що українська стала доступною також для гостей художнього музею Барберіні в німецькому Потсдамі.

«Заклад відомий своєю колекцією пейзажного живопису світових імпресіоністів та постімпресіоністів. Тут зберігається, зокрема, 34 картини Клода Моне», – зазначила Зеленська.

Вона подякувала керівництву музеїв і посольствам України у Бельгії та Німеччині за те, що це стало можливим.

«Отже, в нашому проєкті з українізації пам’яток світу вже 89 аудіогідів у 47 країнах», – підсумувала дружина Президента.

Як повідомляв Укрінформ, 8 вересня у музеї LUM у Перу, який присвячений громадянському конфлікту 1980–2000 років між повстанськими комуністичними рухами та урядом, з’явився аудіогід українською – перший в іспаномовній Америці.

Фото: Олена Зеленська / Телеграм