У Загребі відкрили виставку українського народного мистецтва і творчості

Фото

У столиці Хорватії напередодні Дня захисників і захисниць України відкрили виставку народного мистецтва і творчості «Талановиті українці».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Хорватії.

На виставці представлені роботи митців народного мистецтва та творчості, які через російську агресію проти України вимушено прибули до Хорватії.

«Кожна представлена робота відзначається оригінальним сюжетом, малюнком, настроєм, кожна композиція творчо осмислена та неповторна», – зауважили у диппредставництві.

Осердям виставки були дитячі малюнки з конкурсу, присвяченого Дню захисників і захисниць України, Покрови Пресвятої Богородиці та Дню Українського козацтва.

«Кожна робота наповнена своєю історією, щирістю пережитих емоцій, реаліями сьогодення. Вразливо відчувається дитяче бажання жити у мирі та злагоді, патріотизм, жага щасливого життя вдома, в Україні. Малюнки дітей – це послання підтримки захисникам і захисницям України», – додали в посольстві.

Нагадаємо, конкурс малюнків до Дня захисників і захисниць України проходив на території Хорватії з 01 серпня до 30 вересня 2024 року. 

Фото: Embassy of Ukraine to the Republic of Croatia / Фейсбук