У Ризі День захисників і захисниць України відзначили за участі волонтерів та українських військових

У посольстві в Латвії 1 жовтня відбувся захід до Дня захисників і захисниць України, на який завітали українські військові, котрі перебувають в Латвії на лікуванні після отриманих, а також українські та латвійські волонтери, що опікуються та допомагають воїнам.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Латвії

Присутні вшанували хвилиною мовчання памʼять усіх, хто захистив Україну ціною власного життя.

Посол України Анатолій Куцевол привітав українських військових з їхнім святом і подякував усім захисникам за їхню відвагу та мужність, за кожен день, проведений у боротьбі за вільне майбутнє української нації.

«Ми пам'ятаємо кожного та кожну, хто боровся за мирне майбутнє нашої держави та віддав свої життя задля усіх нас», – зазначив він.

Дипломат окремо подякував українським і латвійським волонтерам за їхню невтомну допомогу.

За підтримку України та за активну участь у допомозі українським військовим, які перебувають в Латвії на лікуванні та реабілітації, посол вручив подяки посольства керівнику організації «M-help» Арвісу Рекетсу та волонтеру Наталії Крестяніковій.

Також з нагоди свята військовим були вручені подарунки від торгівельної мережі «Maxima» та смаколики, приготовлені українським закладом «Незламні».

Крім цього, Анатолій Куцевол відвідав і привітав зі святом українських військовослужбовців, які перебувають на військових навчаннях на території Латвії.

Нагадаємо, у столиці Польщі українська громада та колектив посольства у День захисників і захисниць України, 1 жовтня, вшанували памʼять героїв, які віддали своє життя за свободу та Незалежність України.

Фото: посольство України в Латвії / Фейсбук