Владика УГКЦ відвідав українську громаду в ірландському Корку

Фото

Владика Кеннет Новаківський, апостольський візитатор для українців греко-католиків, які проживають в Ірландії та Північній Ірландії, здійснив душпастирський візит до української громади в ірландському місті Корк та очолив святу літургію.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Українська греко-католицька церква в Ірландії та Північній Ірландії.

Разом з владикою до Корку також завітали деякі українські священники, що служать в Ірландії, а також отець Віталій Федун із Лондонської єпархії Пресвятої родини та отець Марко Семеген, ректор собору Святої Софії в Римі.

Доєднався до співслужіння і парох місцевої ірландської громади отець Рей.

«Своїм візитом та теплим словом владика висловив підтримку та єдність у молитві за всі наші спільні болі та переживання», – йдеться в повідомленні.

Після літургії присутні мали нагоду поспілкуватися під час смачного частування, яке приготували українські господині у парафіяльному домі.

Також цього дня були проведені зустріч осередку «Спілки української молоді» (СУМ) та майстерклас з петриківського розпису.

«Дякуємо всім, хто активно долучився до ще однієї яскравої та незабутньої сторінки в історії нашої громади», – подякував о. Роман Білецький, який служить для української громади в Корку.

Нагадаємо, українці з усієї Ірландії здійснили 5 жовтня всеукраїнське паломництво до містечка Нок, під час якого молилися за справедливий мир в Україні.

Фото: УГКЦ в Ірландії та Північній Ірландії / Фейсбук