На Конгресі українців Америки обрали нового президента УККА

У Філадельфії відбувся 23-й Конгрес українців Америки, на якому обрали нового президента Українського конгресового комітету Америки (УККА).

Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Окрім традиційного звітування та планування роботи, делегати Конгресу обрали нового президента УККА - Михайла Савківа. Вітаємо Михайла з обранням та щиро дякуємо за співпрацю і лідерство попередньому президенту Андрію Футею, який очолював організацію у такий непростий час повномасштабної війни Росії проти України», - зазначила Маркарова.

Савків є членом Ради директорів СКУ та був віцепрезидентом УККА. 

Маркарова також висловила упевненість, що Футей продовжить активну роботи і як почесний консул України, і як один з активних лідерів громади в США.

Наголошується, що Конгрес зібрав делегатів з усіх Сполучених Штатів, щоб обговорити ключові політичні, стратегічні та соціальні питання, які є життєво важливими для української громади Америки та України, а також сформувати порядок денний на наступні чотири роки. 

Український конгресовий комітет Америки, заснований у 1940 році, є найбільшою неприбутковою позапартійною організацією, що представляє інтереси українців у США.

УККА об'єднує 30 організацій, має місцеві волонтерські осередки по всій території США, а також офіс у Нью-Йорку та бюро Української національної інформаційної служби у Вашингтоні.

УККА є одним із засновників Світового конгресу українців та Центральної і східньо-європейської коаліції.

Читайте також: У Вашингтоні пройшов 21-й Український фестиваль

Як повідомляв Укрінформ, у місті Дарбі відбулася щорічна конференція Асоціації українських жінок у Великій Британії, на яку з'їхалися українки з різних міст.

Фото: Оксана Маркарова/Facebook