У бразильській Куритибі відкрили оновлену Площу України

У місті Куритиба (Бразилія) провели церемонію відкриття оновленої Площі України, яку побудували з ініціативи української діаспори.

Про це повідомляє Світовий конгрес українців (СКУ) у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Церемонію провів мер міста Куритиба Рафаел Грекка. Площа була побудована на прохання української громади і вперше відкрита 29 жовтня 1967 року. 

Наразі вона реконструйована за підтримки Муніципального департаменту охорони навколишнього середовища країни. 

Під час відкриття оновленої площі від імені української громади виступив президент Українсько-бразильської центральної репрезентації (УБЦР) Віторіо Соротюк.

"Тут, у Куритибі, місті, де проживає 500 тисяч бразильців українського походження, ми говоримо світу: Україна існує, її народ поважають, а Площа України – одна з найкрасивіших площ нашого міста", — розповів Соротюк.

Українська громада також звернулася до президента Бразилії, міністерства закордонних справ країни, а також Сенату та Палати депутатів з нагадуванням про важливість дотримання міжнародних договорів і законів в контексті розв'язаної Росією війни проти України. 

"Якщо Володимир Путін прибуде до Бразилії, рішення Міжнародного кримінального суду про його арешт повинно бути виконане. Україна має бути відновлена цеглина за цеглиною, подібно до того, як відновили цю площу", - йдеться у заяві українців у Бразилії.

Читайте також: У Бразилії відбувся масштабний фестиваль «День України»

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2023 року МКС видав ордер на арешт Путіна за обвинуваченням у воєнних злочинах, зокрема у незаконній депортації дітей з України та в незаконному переміщенні українців у Росію.

Бразилія надіслала Путіну стандартне запрошення на саміт G20, який проходитиме у Ріо-де-Жанейро 18-19 листопада, однак він відмовився від візиту. 

Фото: Ukrainian World Congress/Facebook