Представники Конгресу українців Канади зустрілися з Христею Фріланд

Віцепрем’єр-міністр та міністр фінансів Канади Христя Фріланд в ході зустрічі з представниками Конгресу українців Канади (КУК) обговорила підтримку України.

Про це Фріланд повідомила у соцмережі Х, передає Укрінформ. 

«Ми зустрілися з представниками КУК, щоб обговорити непохитну підтримку Канадою України на тлі незаконного вторгнення Росії», – йдеться у дописі.

Фріланд нагадала, що 17 жовтня Україна отримала від уряду Канади допомогу обсягом 400 мільйонів канадських доларів (300 мільйонів доларів США).

«(Це допомога – ред.) на підтримку відважних чоловіків і жінок, які протистоять військовій машині Путіна», – наголосила вона.

Як зазначається, зустріч відбулася в рамках «UCC Advocacy Day» – заходу, присвяченого адвокаційній діяльності, організованому КУК. Загалом близько пів сотні представників української громади зустрічаються з урядовцями, політиками та іншими впливовими особами, щоб обговорити важливі питання, що стосуються України та українців у Канаді.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Білл Блер заявив, що Канада передасть Україні пакет військової допомоги на 64,8 млн канадських доларів (47 млн ​​доларів США), який включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження. 

Фото: Chrystia Freeland/X