У швейцарському місті Дітікон українська громада посадила Тарасову вербу

Фото

У День української писемності та мови, 27 жовтня, українська громада посадила пагон Тарасової верби у парку Бруно Вебера у швейцарському місті Дітікон.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України у Швейцарії.

У диппредставництві зауважили, що міжнародна акція «Тарасова верба» проходить до 210 річниці від дня народження українського письменника та художника Тараса Шевченка. Швейцарія стала шостою країною, де буде зростати така верба.

«У парку Бруно Вебера зібрались представники української громади та місцевої швейцарської влади, щоб вкорінити символ нашої України, духовну міць народу та любов до рідної землі», – йдеться в дописі.

Радник посольства Самвел Арустамян відзначив, що верба в українській культурі є традиційним символом туги, скорботи, але й водночас відродження та духовного зв’язку з рідною землею.

«У поезії Шевченка верба зустрічається як образ, що підкреслює зв'язок людини з природою, рідним краєм та народними традиціями. І сьогодні у нас є можливість продемонструвати українську традицію тут у Швейцарії», – сказав він.

Посольство подякувало за реалізацію цієї важливої історичної події організаторам, а саме: Ukrainischer Chor PERESPIV (Schweiz), Українському товариству у Швейцарії, UVZO - Ukrainischer Verein Zentral und Ostschweiz, Stadt Dietikon та представникам української громади.

Нагадаємо, напередодні Вербної неділі на центральній площі швейцарського міста Невшатель українська громада згуртувалась у святкуванні приходу весни.

Фото: Посольство України у Швейцарії / Фейсбук