Ціни на продукти харчування зросли на 6%
У порівнянні з груднем 2016 року у квітні 2017 ціни на продукти харчування зросли на 6%, найбільше на: овочі (+26,2%), фрукти (+19,2%) та цукор (+8,7%).
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на дані Державної служби статистики України.
Загалом ціни на продукти харчування та безалкогольні напої у порівнянні з груднем минулого року за перші 4 місяці 2017 зросли на 5,8%. Зросли ціни на хліб (+7,7%), м'ясо та м'ясопродукти (+7%), молоко (+5,5%), сир твердий та сир м'який (+8,2%). В той же час ціни на яйця знизились на 38,4%. Ціни на алкогольні напої зросли на 3%, а на тютюнові вироби на 10,2%.
У порівнянні з березнем 2017 року у квітні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,2%. Найбільше зросла ціна на овочі - на 7,6% та на фрукти - 5,3%. Хліб у квітні в порівнянні з березнем подоржчав на 1%, а м’ясо та м’ясопродукти на 2,4%. На 1,1% зросла ціна на цукор. Ціна на яйця знизилась на 18,3%. Також знизилась ціна на молоко на 0,6%.