Українські макарони кращі за італійські і найдешевші в Європі - експерти
В Україні виробляють найдешевші макаронні вироби у порівнянні з цінами в країнах Європи, тому їх вартість зросте вже до наступного року.
Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
"Експерти Асоціації порівняли ціни на найдешевші макарони в ряді країн Європи та Україні. В Україні виявилися найдешевші макаронні вироби – 8,7 грн за 500 гр. Польща має трохи вищу ціну – 9,9 грн. В Естонії півкілограма макаронів обійдеться у 18,6 грн, у Литві – у 21,2 грн, а у Румунії – у 23,9 грн. Таким чином ми маємо найнижчу ціну на цей продукт", - зазначив Дорошенко.
На думку експерта, з огляду на це можна спрогнозувати зростання цін на макарони вже у наступному році, до 14%.
"Саме тому його вартість буде поступово підтягуватись до рівня східноєвропейських країн, і точно буде вищою за Польщу скоріше за вже у наступному році. Зростання становить 14%", - зазначив експерт.
При цьому, відповідаючи на коментарі до свого повідомлення про те, що макаронні вироби із твердих сортів пшениці, вироблені в Україні, коштують дорожче, ніж спагетті, імпортовані з Греції та Італії, Дорошенко припустив, що український продукт кращий за якістю.
"Не виключаю, що за якістю наші макарони вище італійських. Тому і ціна вища", - зазначив він.