Виробники цукру збільшили експорт в 2,5 раза
Українські виробники цукру за другий місяць поточного маркетингового року експортували 42,3 тис. т цукру, що в 2,5 рази більше, ніж у вересні.
Про це повідомляє прес-служба Національної асоціації цукровиків "Укрцукор".
«У жовтні виробники експортували в 2,5 рази більше цукру, ніж попереднього місяця і, за прогнозами асоціації, цей показник надалі буде підвищуватись. Географія експорту майже не змінилась, основні поставки здійснювались в Азербайджан – 29%, Шрі-Ланку – 18%, Таджикистан – 9% та Судан – 8%», - коментує керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило.
За вересень-жовтень 2017/2018 маркетингового року експорт цукру становить 59,3 тис. т.
За прогнозами асоціації, виробництво цукру в поточному сезоні залишиться на рівні минулого року – 1,9-2,0 млн т, з яких 500 тис. т цукру буде експортовано.
Як повідомляв Укрінформ, вітчизняні цукровари у поточному році уже виготовили 1,003 млн т цукру і переробили 7,24 млн т цукрових буряків. Наразі працює 40 цукрових заводів добова потужність яких становить 172,4 тис. т переробки цукрових буряків, що на 6% більше порівняно з минулим роком.