Виробництво цукру в Україні зросло на 6,5%
У 2017/2018 маркетинговому році (МР) в Україні виготовлено 2,14 млн т цукру, що на 6,5% більше порівняно з минулорічним показником – 2,01 млн т.
Про це повідомляє прес-служба НАЦУ "Укрцукор".
«Виробничий сезон завершено. 46 цукрових заводів наварили 2,14 млн т цукру, що на 6,5% більше порівняно з минулим роком. Варто відмітити, що збільшення виробництва цукру могло б бути ще більшим, проте, погодні умови під час вегетації не сприяли збільшенню урожайності цукрового буряку. В результаті, маємо нижчі показники цукристості та виходу цукру», - прокоментувала Руслана Бутило, провідний спікер Sugar World 2018 та керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор».
Лідером з виробництва залишилась Вінницька обл. – 445,6 тис. т цукру. Другу позицію зайняла Хмельницька обл. – 290,2 тис. т. Замикає трійку найбільших виробників Тернопільська обл. – 283,5 тис. т цукру.
Окрім того, за рахунок планових модернізацій цукрових заводів вдалось збільшити виробництво цукру І категорії.
«В 2017/2018 МР виробництво цукру І категорії займає 50%, порівняно з минулорічними 30% в загальній структурі виробництва», - пояснила Бутило.
Як повідомляв Укрінформ, у 2016/2017 МР було виготовлено 2,008 млн т цукру з 13,66 млн т цукрового буряку, працювало 42 цукрові заводи.