Газпром закладе у резерв $2,6 мільярда на виплату "стокгольмського боргу" Нафтогазу

"Газпром" відобразить у звітності за 2017 рік резерв на виплати $2,6 млрд на адресу "Нафтогазу України" за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Про це заявив журналістам заступник голови правління "Газпрому" Андрій Круглов, передає Інтерфакс.

"У звітності ці цифри будуть відображені. Але це не означає, що не покажемо прибуток, покажемо менший прибуток", - сказав він.

Круглов не став прямо відповідати на запитання, чи буде компанія виплачувати $2,6 млрд. "Мені нічого додати до тієї позиції, яка була офіційно озвучена. Зараз ми подали апеляцію у верховний шведський суд. Почекаємо рішення", - підкреслив він.

Як заявив у четвер "Нафтогаз України", російський "Газпром" фактично визнав заборгованість перед НАК.

"От котики наші. Можна скільки завгодно робити вигляд, що рішення Стокгольмського арбітражу це ще не факт і "будєм посмотрєть", але міжнародні стандарти фінансової звітності – це міжнародні стандарти фінансової звітності", - йдеться у повідомленні "Нафтогазу" в Twitter.

Нагадаємо, 28 лютого Стокгольмський арбітражний суд задовольнив вимоги НАК "Нафтогаз України" щодо компенсації за недопоставлені "Газпромом" обсяги для транзиту й зобов'язав російського монополіста виплатити 4,63 млрд дол. За даними "Нафтогазу", це рішення означає, що "Газпром" має сплатити Україні близько 2,56 млрд дол., з урахуванням остаточного розрахунку за газ, поставлений у 2014 і 2015 роках.

Читайте також: Мін'юст готує примусове стягнення коштів з Газпрому по всьому світу

У "Газпромі" відмовилися виконувати ці рішення суду.

При цьому "Газпром" ініціював розірвання контрактів з "Нафтогазом" на постачання газу в Україну і транзит газу через її територію в Європу.