В Україні деякі продукти у травні здешевшали

У травні в Україні знизилися ціни на продукти споживчого кошика, найбільше на яйця, гречку, картоплю та цибулю, натомість - морква, капуста та яблука подорожчали, що пов'язано із сезонним фактором.

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

"За даними Держстату у травні 2018 року яйця, гречка, картопля та ріпчаста цибуля стали лідерами за зниженням цін у порівнянні із попереднім місяцем. Найбільше подешевшали яйця, які втратили 10% вартості (24,17 грн/дес. у травні проти 26,65 грн/дес. у квітні)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ціни також знизилися: на 8% - гречані крупи, які у середньому по країні у травні 2018 року коштували 17,38 грн/кг; на 4,1% - цибуля ріпчаста (6,57 грн/кг); на 3,8% - картопля (7,54 грн/кг); на 2,4% - сало (68,77 грн/кг); на 2% - цукор (14,83 грн/кг); на 1,8% - куряче філе (89,95 грн/кг).

Читайте також: У Мінагро розповіли, на який врожай зернових очікують цьогоріч

Майже незмінними порівняно з квітнем залишилися ціни на масло вершкове, олію, хліб та борошно, макаронні вироби, свинину та яловичину, молоко, сири та буряк.

Збільшення цін відбулося на моркву, білокачанну капусту та яблука, що пов'язано із сезонним фактором.