Гройсман: Премії у Нафтогазі - це перегин, чекаю на їхнє рішення

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман очікує, що наглядова рада НАК "Нафтогаз України" перегляне високі премії правлінню компанії.

Про це він заявив в ексклюзивному коментарі Укрінформу в Копенгагені, де перебуває з офіційним візитом.

"Я, дійсно, звернувся до наглядової ради НАК "Нафтогаз України", з тим щоб вони переглянули це рішення, бо воно викликало і в мене, і в українського суспільства величезну стурбованість. Я вважаю, що це "перегин", і чекаю на їхнє рішення", - сказав глава уряду.

При цьому Гройсман запевнив, що поважає незалежність наглядової ради НАК, але наполягатиме на скасуванні цих надзвичайно високих бонусів.

Читайте також: Премії у 45,6 мільйона: Гройсман наказав Нафтогазу переглянути рішення

Як повідомляв Укрінформ, наглядова рада НАК "Нафтогаз України" проголосувала за виплату бонусів правлінню компанії у зв'язку з перемогою у Стокгольмському арбітражі над російським "Газпромом". Затверджений розмір бонусів становить 1% від суми виграшу (в даному разі - 4,56 млрд доларів). Таким чином, правлінню підлягає виплата в розмірі 45,6 млн доларів.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман 22 червня заявляв, що очікує відповіді від наглядової ради НАК "Нафтогаз України" щодо перегляду рішення про нарахування високих премій.