В Україні змінилася структура виробництва крупів - експерт

В Україні протягом останніх п’яти років суттєво скоротилося виробництво рисових, кукурудзяних та гречаних крупів.

Про це заявив аналітик “АПК-Інформ” Андрій Купченко, повідомляє AgroTimes.

“Протягом п’яти попередніх років в Україні спостерігаються деякі зміни в структурі виробництва крупів. Виробництво рисових крупів скоротилось із 12% до 6%, кукурудзяних – із 23% до 16%, гречаних – з 24% до 17%”, - повідомив Купченко.

Читайте також: Торгова місія українських виробників легпрому проходить у Франції

Зазначається, що виробництво горохових крупів продемонструвало позитивну динаміку: їхня частка у загальному обсязі зросла з 8% до 27% . Основною причиною таких змін було суттєве зростання виробництва гороху в Україні.

Також експерт зазначив, що частка пшоняних, ячмінних і вівсяних крупів залишається відносно стабільною.