Українські вина можуть конкурувати з європейськими – Мінагро
Українські винороби випускають конкурентоспроможну продукцію, але її мало хто знає із європейських споживачів.
На цьому акцентувала увагу в.о. міністра аграрної політики та продовольства Ольга Трофімцева під час прес-конференції "Необхідні кроки держави та виробників для налагодження успішного експорту продукції садівництва і виноробства", повідомляє кореспондент Укрінформу.
“У нас є чудові великі підприємства, які випускають дуже конкурентоспроможні вина, які абсолютно спокійно можуть конкурувати з європейськими аналогами і, відповідно, тут потрібно працювати. Ми до цього часу не працювали ні над позиціонуванням українського вина, ні над його маркетингом. А для вина дуже велике значення має бренд. Окрім вузьких знавців на сьогоднішній день серед європейських споживачів мало хто знає українське вино", - зауважила Трофімцева.
Вона також зазначила, що в Україні склалася дуже непроста ситуація з експортом вина. Причиною цього є те, що велику частку ринку в галузі виноробства займала РФ, і у зв’язку з погіршенням відносин між Україною і Росією, цей ринок для вітчизняних виноробів поступово відпадає, або вже відпав, акцентувала урядовець.
“На одному із засідань уряду Прем’єр-міністр доручив Мінагрополітики активніше допомагати нашим виноробам у пошуку ринків збуту. Тому що навіть великі підприємства стикаються з такою проблемою”, - сказала Трофімцева.
Як повідомлялося, українські винороби у 2018 році експортували на понад $38 млн своєї продукції. В Україні торік було висаджено нових виноградників на площі 229 га. Загалом під цією культурою в країні зайнято 43,5 тис. га. Валове виробництво винограду у сільськогосподарських підприємствах становило 228,1 тис. т. 121 суб’єкт господарювання отримав ліцензію на виробництво вин та горілчаних виробів, із них 100 – виключно на виробництво вин.