Канада завершила перевірку української системи контролю виробництва м'яса птиці

Місія Канадського агентства з питань продовольства та інспекції (CFIA) з метою оцінки системи державного контролю за виробництвом м’яса птиці та здоров’ям птиці завершила свою двотижневу роботу в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

“24 травня поточного року в Україні завершила роботу місія Канадського агентства з питань продовольства та інспекції (CFIA) з метою оцінки системи державного контролю за виробництвом м’яса птиці та здоров’ям птиці, яка працювала на території нашої держави впродовж останніх двох тижнів”, - йдеться у повідомленні.

Під час роботи в Україні канадські експерти побували у Львівській, Черкаській, Волинській, Вінницькій і Київській областях. Зокрема, представники місії відвідали Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, прикордонний інспекційний пост у Волинській області, регіональну лабораторію у Львівській області, ферму у Черкаській області, птахофабрику на Вінниччині та потужність з переробки птиці в Київській області.

Зазначається, що від час візиту до України представники місії ознайомилися з функціями і повноваженнями Держспоживслужби та її територіальних органів, системою державних лабораторій, системою державного контролю за хворобами птиці, зокрема - державною програмою спостереження за грипом птиці і хворобою Ньюкасла.

Також експерти вивчили роботу державної лабораторної мережі з діагностики хвороб птиці, досвід проведення заходів при ліквідації спалахів високопатогенного грипу птиці та інших інфекційних хвороб птиці в Україні в попередні роки.

Читайте також: Мінагро скоротило термін погодження позапланових перевірок щодо отруєння бджіл

Особлива увага була приділена питанням здійснення офіційного контролю за дотриманням вимог біобезпеки на потужностях з вирощування птиці, системі сертифікації продукції і відстежуваності живої птиці, системі інспектування м’яса птиці та програмі моніторингу мікробіологічних показників, залишків хімічних речовин.

За результатами роботи місії буде складено офіційний звіт і проведено аналіз ризиків та прийнято рішення щодо відповідності української системи державного контролю за виробництвом м’яса птиці та здоров’ям птиці канадським вимогам.