В Україні за рік подорожчали масло, м'ясо, риба і сало

З червня 2020 року по червень 2021 року в Україні подорожчали всі продукти тваринного походження.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна служба статистики.

У червні 2021 року сало в середньому по Україні продавалося по 82,93 грн за кг (на 12,4% дорожче, ніж у червні 2020 року); яловичина – по 160,94 грн за кг (на 12,8% дорожче); свинина – по 120,11 грн за кг (на 1,1% дорожче); ковбаса варена першого ґатунку – по 110,63 грн за кг (на 9,7% дорожче); морожена риба – по 84,27 грн за кг (на 5,1% дорожче) ; яйця – по 22,09 грн за десяток (на 15,7% дорожче); куряче філе – по 107,62 грн за кг (на 29,5% дорожче); курятина у тушках – по 68,19 грн за кг (на 35,0% дорожче).

Молоко пастеризоване жирністю до 2,6% за вказаний період зросло у ціні на 5,9% (до 26,42 грн за кг); сири м’які жирні – на 9,3% (до 116,61 грн за кг); сметана жирністю до 15% – на 10,2% (до 68,17 грн за кг); вершкове масло – на 8,1% (до 46,79 грн за 200 г).

Читайте також: 10 порад, як полегшити собі життя на кухні

Як повідомляв Укрінформ, споживчі ціни у червні 2021 року проти травня 2021 року збільшилися на 0,2%; проти червня 2020 року – на 9,5%, проти грудня 2020 року – на 6,4%. За січень-червень 2021 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року споживча інфляція становила 8,3%.