В Україні відкриють Офіс сприяння інвестиціям та технологіям ЮНІДО

У межах членства в Організації Об'єднаних Націй з промислового розвитку (ЮНІДО) в Україні буде створено Офіс сприяння інвестиціям та технологіям.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості.

«Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості визначено головним центральним органом виконавчої влади, відповідальним за виконання зобов’язань, що випливають із членства України в ООН з промислового розвитку. Наразі ведеться робота з утворення в Україні Офісу ЮНІДО», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, це надасть можливість напряму використовувати технічні, експертні і фінансові можливості ЮНІДО для реалізації спільних проєктів в Україні.

Також Мінстратегпром нині працює над створенням Центру сертифікації продукції зі спеціальних сталей, сплавів та металургійного матеріалознавства на базі ДП «УкрНДІспецсталь».

Читайте також: Закон «Про оборонні закупівлі» потребує змін – Мінстратегпром

Очікується, що це сприятиме збільшенню експорту конкурентоспроможної металопродукції зі спеціальних сталей і сплавів, сертифікованої за міжнародними стандартами.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем’єр-міністр України - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський повідомив подробиці підготовки до запуску космічного апарата «Січ-2-30».