Укртрансгаз інвестує ₴800 мільйонів у підготовку до опалювального сезону

АТ "Укртрансгаз" проведе підготовчих робіт до настання опалювального сезону на 800 млн гривень.

Про це йдеться у повідомленні компанії, яке є у розпорядженні Укрінформу.

"Компанія реалізує щорічну програму підготовки технологічного обладнання, а також виконує капітальні ремонти, діагностику та технічне обслуговування ПСГ. У комплексі ці заходи забезпечать безперебійну роботу системи підземних газосховищ України, надійний відбір газу при зимових пікових навантаженнях та загалом підвищать термін технічної експлуатації елементів мережі ПСГ. Загальний бюджет згаданих робіт до кінця 2021 року сягне близько 800 млн грн", - повідомляє Укртрансгаз.

Зокрема, 300 млн грн буде інвестовано для оновлення обладнання у підземних сховищах газу. Мова йде про ремонт 63 свердловин, проведення діагностик резервуарів 94 свердловин, 37 ремонтів та техобслуговувань на наземних об’єктах ПСГ.

На ремонт та технічне обслуговування компресорних станцій буде спрямовано 220 млн грн. Ці роботи включають ремонт 28 газоперекачувальних агрегатів та газомоторних компресорів, ремонти та технічне обслуговування на 40 об’єктах, що обслуговують компресорні станції.

Ще 190 млн грн заплановано направити на оновлення систем енергетики, автоматизації та метрології. Цю суму буде спрямовано, зокрема, на проведення робіт на 69 об’єктах енергетичної мережі, що обслуговує системи підземного зберігання газу.

Читайте також: До початку сезону в сховища закачають понад 19 мільярдів кубів газу

Крім того, до початку опалювального сезону Укртрансгаз планує завершити реконструкцію установки осушення газу на Дашавському ПСГ. Повноцінну роботу також розпочне газозбірний пункт на Богородчанському ПСГ.

Як повідомлялося, Укртрансгаз прогнозує, що до початку опалювального сезону в українські підземні сховища газу (ПСГ) буде закачано понад 19 млрд куб. м природного газу.