Уряд затвердив умови приватизації Першого київського машинобудівного заводу

Уряд затвердив умови приватизації АТ "Перший київський машинобудівний завод" (колишній завод "Більшовик"). 

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Фонду державного майна.

"1 вересня 2021 року Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження «Про затвердження умов продажу державного пакета акцій акціонерного товариства «Перший київський машинобудівний завод» на аукціоні з умовами»", - йдеться у повідомленні.

Стартова ціна 100% акцій АТ «ПКМЗ» (колишній завод «Більшовик») встановлена на рівні 1,39 млрд грн, зазначили у Фонді.

Відповідно до розпорядження, новий власник підприємства повинен виконати низку соціальних та економічних умов.

Йдеться, зокрема, про соціальні гарантії для працівників, погашення заборгованостей перед трудовим колективом, держбюджетом та іншими кредиторами (наразі борги налічують понад 500 млн грн); виконання чинного колективного договору та недопущення звільнення протягом визначеного терміну.

Крім того, новий власник має інвестувати в модернізацію підприємства щонайменше 57 млн грн протягом трьох років; зберегти частину виробництва, яке має потенціал, на майданчику в Києві або у Жашкові, або інших виробничих потужностях на території України.

Читайте також: ФДМУ: У списку на приватизацію - понад 900 об’єктів

У Фонді додали, що спільно з Державним концерном «Укроборонпром» було прийнято рішення про передачу обладнання для виготовлення продукції спецпризначення на баланс оборонним підприємствам.

Аукціонна комісія найближчим часом призначить дату приватизаційного аукціону АТ «ПКМЗ», запевнили в пресслужбі.

Підготовка АТ «ПКМЗ» здійснювалася із залученням радника з приватизації - "KPMG Україна". Це міжнародна аудиторська компанія з «Великої четвірки».

Пропозиції стосовно умов приватизації були розроблені міжвідомчою аукціонною комісією за участі представників ФДМУ, Міністерства економіки, АТ «ПКМЗ» та профспілки, ДК «Укроборонпром», Київської міської держадміністрації, СБУ, ДБР, Нацполіції та компанії-радника.

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 році уряд планує отримати від приватизації 12 млрд грн.