Вінницький завод з переробки алмазів виставили на приватизацію

Підприємство з переробки алмазів «Вінницький завод «Кристал» виставили на приватизацію зі стартовою ціною 89,9 млн грн.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА, передає Укрінформ.

«На приватизацію виставлено унікальне підприємство з переробки алмазів – Вінницький завод «Кристал». Стартова ціна об'єкта – 89,9 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Аукціон з приватизації 100% пакету акцій заводу має відбутися 1 жовтня. Новий власник отримає технологічне обладнання, необхідне для обробки алмазної сировини та виробництва ювелірних виробів з діамантами, а також нерухомість підприємства.

Як зазначається на сайті Фонду державного майна України, на приватизацію виставлено державний пакет акцій Акціонерного товариства «Вінницький завод «Кристал» у кількості 89932000 штук, що становить 100% статутного капіталу товариства.

Вінницький завод «Кристал» є унікальним підприємством в Україні з переробки алмазів у діаманти. Підприємство може виготовляти діаманти класичних круглих форм огранки на 57 граней. Тут не лише ограновують і шліфують дорогоцінне каміння, а й виготовляють понад 5 тис. моделей ювелірних прикрас. Товариство має власну зареєстровану торгову марку «Вінниця-Кристал».

Читайте також: Під час аукціонів із приватизації вартість об'єктів у середньому зростає на 280% - Сенниченко

Завод розпочав свою діяльність у 1973 році в системі алмазопереробної промисловості. В 1992 році з метою розширення внутрішнього ринку збуту діамантів на підприємстві було створено ювелірне виробництво, яке виготовляє ювелірні вироби з дорогоцінних металів зі вставками з діамантів та іншого дорогоцінного каміння. В 2020 році підприємство перетворено на акціонерне товариство.