Медіагрупа StarLightMedia підписала документ, що відстоює гендерну рівність у бізнес-середовищі

Медіагрупа StarLightMedia першою підписала Принципи розширення прав та можливостей жінок і закликала медіа долучатися до міжнародного документа, що відстоює гендерну рівність у бізнес-середовищі.

Про це повідомляє пресслужба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, передає Укрінформ.

Як зазначається, міжнародний документ Women Empowerment Principles (WEP’s – Принципи розширення прав та можливостей жінок) був спільно розроблений структурою ООН Жінки і Глобальним договором ООН у 2010 році. Він визначає 7 принципів, які спрямовані на підтримку досягнення рівності між жінками і чоловіками. Українські медіа також мають можливість приєднатися до підписання цього документа і почати впроваджувати сім кроків, які бізнес та інші сектори можуть зробити для просування та розширення можливостей жінок. Сьогодні по всьому світу, у 140 країнах, до Принципів приєдналися близько 5 тисяч компаній. В Україні їх наразі 12.

Читайте також: Multiplex MX-7: коли в Україні запрацює безкоштовна «телецифра»

“Першою українською медіакомпанією, яка взялася впроваджувати цей документ, стала група «StarLightMedia». Підписантами WEP’s вони стали у жовтні 2019 року. 26 жовтня цього року в рамках «MediaForShe Congress» документ був підписаний і «1+1 Media» та «Film.ua». Свій намір приєднатися до Принципів під час цього заходу також озвучило «Hromadske», - йдеться в повідомленні.

У Національній раді зауважили, що підтримати цю ініціативу, долучитися до підписання документа і далі впроваджувати у своїй діяльності Women Empowerment Principles можуть й інші медіаорганізації.