З Києва до Варшави планують запустити швидкісний поїзд

Міністерство інфраструктури України та Польща готують проєкт із запуску швидкісного залізничного сполучення за маршрутом Київ-Варшава. 

Як передає кореспондент Укрінформу, про це 9 листопада повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков на форумі «Велике будівництво: нова залізниця».

"Проєкт, по якому розробляється пре-ТЕО, це швидкісне сполучення Київ-Варшава. В польському уряді нашу ідею підтримують, вона для них цікава, і у нас збігається підхід", - сказав Кубраков.

Читайте також: Укрзалізниця поновила міжнародне сполучення з Польщею

Він додав, що планується запустити на маршруті поїзди зі швидкістю 250 і більше км/год. За словами міністра, наразі триває процес розробки попереднього техніко-економічного обґрунтування проєкту.

"Сподіваюсь, що до кінця року або у січні 2022 року ми будемо розуміти точні цифри та точні коридори й те, як ми рухаємося щодо цього проєкту", - зазначив очільник Мінінфраструктури.

Як повідомляв Укрінформ, "Укрзалізниця" з 4 листопада 2021 року поновила курсування поїзда №67/68 Київ-Варшава, яке було припинене торік у березні через карантинні обмеження.