Укрзалізниця запускає вагони-трансформери у складі поїзда Київ-Херсон

Дев’ять вагонів-трансформерів, що пройшли капітальний ремонт на потужностях АТ «Укрзалізниця», уже з 12 листопада курсуватимуть у складі пасажирського поїзда №766 Київ-Херсон. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що вагони-трансформери підходять і для довгих, і для коротких маршрутів. Оновлений рухомий склад має сучасні елементи конструкції: кузов вагона, даховий кондиціонер, нові віконні блоки із склопакетами, ролетні системи для захисту від сонця. Також у купе встановлені USB-розетки біля кожного місця, під столиками — спеціальні полички для підзарядки телефонів, купе обладнані індивідуальними системами клімат-контролю.

Вагони оновили шляхом планового капітально-відновлювального ремонту, який коштує близько 16 млн грн, що майже вдвічі дешевше за придбання нового вагона. Середня ціна нового вагона — близько 30 млн грн. Відповідні роботи здійснюються на власних виробничих потужностях АТ «Укрзалізниця». Зокрема, капітально-відновлювальний ремонт зазначених вагонів виконано в депо міст Бахмач, Каховка, Синельникове. Після такої модернізації компанія отримує фактично нові вагони, однак їх вартість суттєво нижча від вартості нових.

Читайте також: Укрзалізниця отримала перші пасажирські вагони, придбані за кошти держбюджету

Укрзалізниця нагадує, що з початку 2021 року компанія здійснила капітально-відновлювальний ремонт 16-ти таких вагонів. Наразі 7 з них курсують у складі поїзда №737/738 Запоріжжя — Київ.

Фото: Укрзалізниця, Facebook