Майже 2,3 тисячі бюджетних установ підписали угоди з Нафтогазом

Інфографіка

Вже 2280 бюджетних установ та організацій з індивідуальними системами опалення підписали договори на постачання газу із ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НАК «Нафтогаз України».

"Угоди на постачання газу з ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» вже підписали 2280 бюджетних установ та організацій з індивідуальними системами опалення, які напряму закуповують паливо для своїх потреб. Підписання договорів ще з 4608 бюджетними установами знаходиться на фінальній стадії — узгоджено відповідну публікацію на ProZorro, або угода вже підписана та чекає реєстрації", - йдеться у повідомленні.

Станом на 9 листопада до "Нафтогаз Трейдингу" звернулося 7 169 або 88% бюджетних установ та організацій (за уточненими даними облдержадміністрацій, загальна кількість бюджетних установ та організацій з індивідуальними системами опалення – 8151). При цьому у Донецькій, Запорізькій, Кіровоградській, Луганській, Сумській, Черкаській, Чернігівській областях та Києві 100% бюджетних організацій подали документи на укладання договорів.

За даними Нафтогазу, найгірша ситуація в шести регіонах, де документи на укладання договорів подало менш ніж 80% установ. Йдеться про Вінницьку (76,6%), Волинську (79,9%), Закарпатську (78,2%), Львівську (73,3%), Тернопільську (63,9%) та Харківську (66,1%) області.

"Ускладнюють укладання договорів між «Нафтогаз Трейдингом» та бюджетними установами два фактори. Це низька якість підготовки документів: пакети, що надходять на електронні адреси «Нафтогаз Трейдингу», у переважній більшості не відповідають навіть мінімізованому переліку та містять неналежно оформлені документи (незаповнені поля, реквізити, помилки в обчисленні загальної вартості тощо)", - зауважили у компанії.

Нафтогаз також нарікає, що з боку низки облдержадміністрацій (за виключенням Київської, Одеської, Донецької, Чернігівської, Миколаївської областей та м. Києва) поки відсутня координація дій бюджетних установ у питанні підготовки, оформлення та надання необхідних пакетів документів.

Читайте також: Близько 27% бюджетних організацій підписали договори з Нафтогазом – Чернишов

Як повідомлялося, НАК «Нафтогаз України» у жовтні-листопаді забезпечуватиме газом бюджетні та комунальні установи в форматі «постачальника останньої надії» (ПОН) та завершить підписання середньострокових контрактів з такими споживачами до грудня.

Нафтогаз зафіксував ціну "блакитного палива" на опалювальний сезон для населення (7,96 грн за кубометр без транспортування) та бюджетних організацій (13,7 грн за кубометр без ПДВ та транспортування).